Case Studie

Agile Coach Traject

Opdracht
In eerste instantie is ABB gevraagd om twee nieuwe teams te helpen opstarten met een sterke coachfocus op de agile mindset en de nieuwe manier van samenwerken. Knab heeft ervoor gekozen om met twee coaches van ABB samen te werken, met twee sterk uiteenlopende profielen. ABB gebruikt voor de coaching verscheidende assessments met betrekking tot drijfveren en persoonlijke voorkeuren om individu en teams te laten begrijpen hoe juist dit soort verschillende profielen binnen een team elkaar kunnen versterken. Door de opdracht zelf ook op deze manier aan te vliegen met de twee coaches, zette dit extra kracht bij in de praktijk.
Vrij snel werd duidelijk dat er leidende coalitie nodig was om tot een cultuuromslag te komen; ambassadeurs van de agile mindset met een positieve en proactieve houding. Het agile werken was voor het transitieteam tevens nieuw. Vanaf dat moment zijn de agile coaches ook actieve leden van het agile transitie team geworden om hen te helpen om de transitie zelf ook op een agile manier aan te vliegen. Hiermee werd de scope van de opdracht breder getrokken.

Uitdagingen
Meer afstemming en samenwerking tussen de verschillende Scrum teams, het samenbrengen van de PO groep, de Scrum Masters die elkaar beter leren vinden, een eenduidige manier van agile werken opzetten, een ritme vinden dat de hele organisatie past, manieren vinden waarmee de agile mindset niet alleen land maar ook geborgd wordt, meer assertiviteit en pro-activiteit binnen de teams en de omslag van een aantal Scrum Masters naar de rol van de Product Owner.

Deliverables
Samengevat heeft ABB mens en organisatie begeleid om tot de juiste implementatie van agile werken en het toepassen van Scrum te komen. Knab heeft nu een organisatieritme te pakken en de Product Owners en Scrum Masters zijn er klaar voor om, samen met het agile transitieteam en interne agile coaches, de volgende fase te dragen. Verder begrijpen de sleutelfiguren van deze transitie hoe ze hun positieve invloed uit kunnen dragen naar de rest van de organisatie. De mindshift met betrekking tot de cultuur heeft plaatsgevonden en het belang van een agile mindset wordt begrepen, ook binnen recruitment. De Retrospectives gaan dieper dan alleen een procesevaluatie, continu verbeteren en leren zit in het gedrag van de gecoachte teams verankerd. Het vormen van een feedback cultuur is door HR opgepakt en de teams hebben voldoende inzicht en handvaten, in zowel de proceskant als de zachte kant, om zelf met de geweldige club mensen die ze hebben de volgende stappen te maken.

Wil je weten wat Agile Business Builders voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

"Werken met Agile Business Builders heeft mij een echt partnership in onze transformatie gebracht.
Niet zomaar een bureau wat je inhuurt, maar echt iemand die part of the team is, meedenkt over wat er nu echt nodig is en uit een breed pallet aan tools, methodieken, coaching, mindset en cultuur focus etc kan kiezen.
Daarmee hebben wij oog op ons doel voor de organisatie kunnen houden en niet zomaar een Agile trucje geïmplementeerd."

Judith van WilligenAgile Transitie Team

"To the point, pragmatische implementatie van Scrum / Agile op een manier die past bij JOUW organisatie."

Ronald van der HorstProduct Owner My Bank Team

"In de 1-op-1 gesprekken en onze Scrum events is Karin ontzettend scherp en direct in het herkennen en benoemen van verbeterpunten voor de samenwerking."

Mark VeldboomScrum Master Customer Engagement Team

"Meer begeleiding en kijken naar hoe Agile te klant kan helpen en daarbij de juiste vorm vinden i.p.v. Agile strict toepassen."

Angelina KemperProduct Owner Customer Engagement Team

Laten we brainstormen!

Vertel ons wat je in je koffie wilt en waar je naar op zoek bent.

Contact.

Benieuwd hoe je met Agile nog meer uit je organisatie en teams kan halen?
Stuur ons gerust een mailtje, kom eens langs of laat een bericht achter.

Locatie Aalsmeer

Zwarteweg 121,
1431 VL Aalsmeer
020 261 94 91

Locatie Wassenaar

Meijboomlaan 1
2242 PR Wassenaar