Zorg voor een breder draagvlak in de organisatie met Agile Team Events.

Teambuilding is essentieel voor de Agile teamvorming en  zeker geen eenmalige activiteit. Alhoewel teambuilding vast onderdeel van de retrospective is, blijkt in de praktijk dat deze veelal over het proces gaat. Om die reden is het belangrijk om een aantal keer per jaar ook bewust aan teambuilding te werken met een Agile Team Event.

Agile Business Builders verzorgt, voor bestaande als nieuwe teams, speciale Agile Team Events om op een actieve en leuke manier het team te versterken! De activiteiten zijn zo opgesteld dat de principes van Agile werken écht worden doorleefd en geborgd. De focus ligt op samenwerken, een flexibele instelling, meerdere disciplines inzetten en elkaars kwaliteiten gebruiken om een gezamenlijk resultaat te behalen dat gaandeweg pas vorm krijgt.

Onze Agile Team Events vergroten de samenwerking, versterken onderlinge banden, dragen bij aan vertrouwen en maken medewerkers enthousiast over Agile!

Maak op een unieke manier kennis met Agile

Agile Lunch & Learn

Wil je kennis maken met Agile? Organiseer dan een in-company Agile Lunch & Learn. In 1,5 uur krijgen de medewerkers een inspirerende Agile introductie inclusief de workshop Agile Airlines. Bij de workshop Agile Airlines ervaren de medewerkers wat de voordelen van zijn van Agile werken volgens de Scrum methode aan de hand van een leuke praktijkopdracht.

De Lunch & Learn is geschikt voor iedereen binnen de organisatie en laat op een leuke en informatieve wijze de medewerkers kennis maken met Agile.

Quote Mirjam (Project Manager):
‘Een ontzettend energieke en interactieve introductie op agile, waarbij iedereen in 1,5 uur de kracht van het agile werken ervaart!’

Ja! Dat wil ik!
Teambuilding gericht op Agile samenwerken

Agile H2O Sailing

Een heerlijke dag op het water, waarbij tijdens het zeilen interactieve wijze kennisgemaakt wordt met het Agile gedachtegoed. De dag bestaat uit veel opdrachten en samenwerking waarbij het vooral gaat om het beleven en toepassen van Agile werken en de vertaalslag naar de praktijk.

Programma
De ochtendsessie bestaat uit een meeting, waarin naast een introductie Agile ook de basis zeilinstructies worden uitgelegd.
Na de lunch is het tijd om de theorie in praktijk te brengen door het water op te gaan. Doordat je tijdens het varen afhankelijk bent van verschillende factoren zoals wind, stroming en het al dan niet functioneren van de materialen, zullen de teams wendbaar met veranderende situaties moeten omgaan. Tijdens het varen zullen de teamleden dan ook een aantal sprints (inclusief retrospectives) uitvoeren, zodat het Agile werken in een echte praktijksituatie ervaren kan worden.

Na afloop volgt een algehele evaluatie en kan indien gewenst de dag afgesloten worden met een heerlijk diner in de haven.

Ja! Dat wil ik!

Agile H2O Advanced

Afhankelijk van het Agile niveau van de deelnemers kan de Agile H2O sailing sessie ook op maat, of gecombineerd worden met bijvoorbeeld een Belbin of JTI-assessment, waarbij gekeken wordt waar de kracht van het team ligt en hoe deze verbeterd kan worden.

Tijdens de ochtend wordt aandacht besteedt aan het bespreken van de resultaten van het assessment en worden verbeterpunten besproken.
Na de lunch gaat het team het water op en wordt telkens in verschillende teamsamenstellingen gezeild om de teamspirit te verhogen.

Aan het einde van de dag volgt de evaluatie en kan er afgesloten worden met een diner.

Ja! Dat wil ik!

Agile Team Events
op maat

Voor bestaande teams richten wij de Agile Team Events zo in, dat de specifieke leerbehoeften worden verweven in de activiteiten.
Vooraf bespreken wij met elkaar tegen welke uitdagingen het team aanloopt. En stellen gezamenlijk de gewenste leerdoelen op. Hierdoor weet je zeker dat het Team Event bijdraagt aan de versterking van het team en het Agile werken.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Ja! Dat wil ik!

Persoonlijk heb ik de begeleiding en het verandertraject als positief ervaren. De training in het kader van het verandertraject en als teamstart voor het nieuwe seizoen bedoeld, wordt op een informele basis gebracht en dat maakt de training erg leuk. Ik heb haar ervaren als een energiek persoon met een positieve kijk op de zaken die er speelden. De meest merkbare verandering op de werkvloer is dat de klantgerichtheid en de onderlinge communicatie zijn verbeterd.

Sylvia van UdenGemeente Rotterdam

Laten we brainstormen!

Vertel ons wat je in je koffie wilt en waar je naar op zoek bent.

Contact.

Benieuwd hoe je met Agile nog meer uit je organisatie en teams kan halen?
Stuur ons gerust een mailtje, kom eens langs of laat een bericht achter.

Locatie Aalsmeer

Thailandlaan 13
1432 DJ Aalsmeer
020 261 94 91