AGILE LEIDERSCHAP

De overgang naar Agile werken vergt veel van de leiders in de organisatie. Agile werken vraagt namelijk om een nieuwe manier van leidinggeven: faciliterend en dienend. Overgaan op Agile werken is een transitie op zichzelf waarbij Agile leiderschap een van de succesfactoren is.

Bij een andere manier van samenwerken, is het belangrijk om invulling te geven aan de veranderende rol van de leidinggevende. Dat vraagt een fundamenteel andere manier van leidinggeven, gebaseerd op vertrouwen, heldere communicatie en een dienende en coachende stijl.
Leiderschapsrollen

Veranderend leiderschap in een agile omgeving

Veranderende rollen

Wat is de rol van jou als leider/manager binnen een Agile organisatie? Agile werken vraagt niet alleen een andere manier van samenwerken met klanten en stakeholders, maar ook verandering bij jezelf. Wat is jouw rol in het communiceren, hoe ga je om met de andere manier van plannen? Hoe is het om het bedrijf te leiden door de klant continu centraal te stellen?

Executive coaching

De Agile coaches van ABB ondersteunen het management tijdens de transformatie. Hierin komt onze ervaring in Agile werken en individuele & team coaching samen.  Hierdoor leer je hoe je als manager in staat bent om verandering te realiseren. Met een sterke focus op houding, gedrag, vaardigheden en cultuur. Zodat de organisatie na de overgangsfase zélf over de leiders beschikt om de weg naar Agile volwassenheid te leiden.

Laten we brainstormen!

Vertel ons wat je in je koffie wilt en waar je naar op zoek bent.

Contact.

Benieuwd hoe je met Agile nog meer uit je organisatie en teams kan halen?
Stuur ons gerust een mailtje, kom eens langs of laat een bericht achter.

Locatie Aalsmeer

Thailandlaan 13
1432 DJ Aalsmeer
020 261 94 91